banner-tracks

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

3 strane Kopaonika

01/08/2015 - 02/08/2015

MTB TRKA „TRI STRANE KOPAONIKA“ , KOPAONIK, 01-02. avgust 2015. – OTVORENE PRIJAVE

Druga po redu MTB trka „TRI STRANE KOPAONIKA“ održaće se na Ilindan, u nedelju, 2. avgusta 2015. godine na planini Kopaonik sa startom na platou ispred turističkog kompleksa Konaci.

Takmičari će u jednom danu morati da sa sve tri prilazne strane Kopaonika savladaju Pančićev vrh, odnosno vrh „Suvo rudište“ na nadmorskoj visini od 1918 mnv i da u okviru jedne trke pređu više od 60 km sa blizu 2500 mnv, a to sve prelazeći teren koji će činiti šumski i makadamski putevi sa ne više od 20% asfalta tokom cele staze.

Takmičari će se takmičiti u okviru četri kategorije, ELITAMASTERSHOBI i ŠTAFETA, u okviru iste staze ali sa kraćom odnosno dužom vožnjom , tako da će za kategoriju HOBI biti potrebno da se izveze jedna strana Kopanika, za MASTERS dve strane, a za ELITA takmičare pomenute tri strane Kopaonika gde će pobednik odneti prestižnu titulu pobednika trke „TRI STRANE KOPAONIKA“.

Novina u odnosu na prvo izdanje trke je i ŠTAFETNA kategorija. Tri takmičara imaće priliku da individualno osvajaju po jednu stranu Kopaonika da bi kao tim osvojili Kopaonik sa sve tri strane i bodovali se u generalnom plasmanu prijavljenih ekipa. Zanimljivost kod ove kategorije jeste ta da će izmena štafeta biti na vrhu Suvo Rudište na visini od 1918mnv, mestu odakle veliki broj ski staza u toku zimske sezone na Kopaoniku kreće i sa kojeg se pruža neverovatan pogled.

Prvi vikend u avgustu mesecu na Kopaoniku svakako će biti podređen biciklizmu tako da je već u subotu 01. avgusta planiran veliki “PASTA PARTY” za sve učesnike i prijatelje trke “TRI STRANE KOPAONIKA” kao i EXPO gde će se prezentovati oprema iz sveta biciklizma i outdoor-a.

Više na:

http://www.nasvestrane.rs/tri-strane-kopaonika-2015

 

Details

Start:
01/08/2015
End:
02/08/2015

Venue

Kopaonik
Serbia + Google Map
Nije dozvoljena bilo kakva distribucija, kopiranje, izdavanje ili komercijalna uporaba sadržaja, niti je dozvoljeno postavljanje i redistribucija ovih GPS ruta na drugim web stranicama ili drugim oblicima elektroničke i tiskane distribucije materijala bez prethodne suglasnosti udruge Dinarske staze.