banner-tracks

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

4.Međunarodni Kozarski maraton

20/09/2015

Biciklistički klub AUSTRONET-procycling Prijedor, po četvrti put za redom organizira, Međunarodni Kozarski MTB maraton. Odlična organizacija, nevjerojatna priroda, puno biciklista,  bogat nagradni fond,..da li je potrebno još nešto!?

Kako smo bili nestrpljivi, kao i vi sami, ove godine smo odlučili da viteško nadmetanje na dva točka pomjerimo malo ranije, tako da će se ovogodišnji maraton održati 20.Septembra 2015. na teritoriji Nacionalnog parka Kozara.

Jako bitna informacija, naročito za dosadašnje učesnike, je da ovogodišnji maraton prati potpuna izmjena dvije takmičarske staze, odnosno velikog i malog maratona, tako da budite spremni za nova iskustva, nove vratolomije, ali ne i manju količinu blata. Naravno dužine staza nisu promjenjene, tako da vas očekuju mali maraton u dužini od 35km sa visinskom razlikom od 1300 metara i veliki maraton, u dužini od 67km i visinskom razlikom od preko 2000 metara.

Sa sigurnošću možemo reći da je Međunarodni Kozarski maraton postao tradicionalna sportska manifestacija na ovim prostorima, ali, ove godine četvrto izdanje popularnog MTB maratona je uvršteno u kalendar svjetske biciklističke organizacije UCI, pod kategorijom C3, tako da provjerite svoje znanje stranih jezika, ako vam neko u toku maratona zatraži šlauf ili pumpu.

Details

Date:
20/09/2015
Event Category:

Organizer

AUSTRONET-procycling Prijedor
Website:
https://www.facebook.com/austronetprocycling

Venue

Prijedor
Bosnia And Herzegowina + Google Map
Nije dozvoljena bilo kakva distribucija, kopiranje, izdavanje ili komercijalna uporaba sadržaja, niti je dozvoljeno postavljanje i redistribucija ovih GPS ruta na drugim web stranicama ili drugim oblicima elektroničke i tiskane distribucije materijala bez prethodne suglasnosti udruge Dinarske staze.