banner-tracks

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Sarajevo Grand Prix

14/06/2015

Medjunarodnu UCI trku – Sarajevo Grand Prix koja je kao sportski događaj već uvrštena u UCI kalendaru i predstavlja okupljanje velikog broja biciklista iz preko 20 zemalja svijeta i preko 140 takmičara.

Oni koji vole biciklizam i uživaju da se rekreativno bave biciklizmom da uzmu učešće u ovoj aktivnosti i dočekaju prefesionalnu trku.
U sklopu ove biciklijade, 14. juna oborit ćemo i Guinnissov rekord u najdužoj liniji biciklista na svijetu – što će nam dati dodatnu medijsku pozornost i što će ponovno poslati pozitivnu poruku iz Sarajeva u cijeli svijet. Rekord koji se drži od oktobra 2010. godine iz Kalifornije jeste 916 biciklista jedan za drugim.

Vaše učešće u Sarajevo Grand Prix 2015 projektu nam puno znači. A svi koji žele biti dio ove priče mogu da se prijave nawww.sarajevograndprix.com. Prijava je besplatna, a da Bosna i Hercegovina još jednom bude upisana u Guinnissovu knjigu rekorda, kao i samo učešće u Grand Prix-u znači mnogo više.

 

BK „Giro di Sarajevo“ već je podijelio više hiljada letaka, zainteresiranost je više nego velika. Iz organizacije Sarajevo Grand Prix potvrđuju da se još uvijek može prijaviti putem službene stranice www.sarajevograndprix.com ali i putem facebook stranicehttps://www.facebook.com/sarajevograndprix1/app_208195102528120

Iz uprava gradova Sarajevo i Istočno Sarajevo su poručili da je ovo jedinstvena prilika da pokažemo da BiH ima potencijal za biciklistički turizam, ali i da se Kanton Sarajevo, kao i sama zemlja upiše u Guinnissovu knjigu rekorda.

Rekord u najdužoj biciklističkoj liniji oborit će svi koji dođu 14.juna ( nedjelja) ispred Gradske skupšine u Istočnom Sarajevu najkasnije do 10h ( zbog dodatnih prijava za Guinnissovu knjigu rekorda), a zatim u koloni jedan za drugim tačno u 11h krenu i obore rekord.

Na sam dan održavanja, svaki prijavljeni rekreativac dobit će žutu majicu, a po dolasku na cilj, nakon obaranja rekorda, svi imaju priliku osvojiti neku od vrijednih nagrada.

BK „Trek team“ pred „Gira di Sarajevo“ daje svoju tehničku podršku, te je jako bitno da svi učesnici slušaju skaute koji će im davati upute o rekreativnoj vožnji.

Naravno i onaj profesionalni dio ide u najboljem redu, a svjedok tome je velik broj eminentnih timova na spisku za nastup na trci Grand Prix Sarajevo 2015.

Spisak takmičara za Grand Prix Sarajevo 2015 možete skinuti na LINK.

Vidimo se 14.juna na startu ispred Gradske skupštine u Istočnom Sarajevu, najkasnije do 10 sati, jer je start planiran u 11 sati.

Pokažimo svima koliko nas ima i oborimo Guinnissov rekord u najdužoj biciklističkoj liniji na svijetu.

Details

Date:
14/06/2015
Event Categories:
,

Venue

Unnamed Venue
Sarajevo, Bosnia And Herzegowina + Google Map
Website:
http://www.sarajevograndprix.com/
Nije dozvoljena bilo kakva distribucija, kopiranje, izdavanje ili komercijalna uporaba sadržaja, niti je dozvoljeno postavljanje i redistribucija ovih GPS ruta na drugim web stranicama ili drugim oblicima elektroničke i tiskane distribucije materijala bez prethodne suglasnosti udruge Dinarske staze.