banner-tracks

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Stolac: Nekropola Radmilja

01/11/2015

Brdsko-biciklističko udruženje MTBA zajedno sa partnerima iz Mostara, Sarajeva i Vlasenice, poziva vas na dvodnevnu vožnju i druženje 01.11.2015. godine u Stolac
Vožnje su dio aktivnosti projekta “Biking and Heritage for Bosnia and Herzegovina” koji se realizuje grant sredstvima Ambasade Sjedinjenih američkih država u BiH, i u sklopu kojeg se posjećuju nekropole stećaka  nominovane za UNESCO listu svjetske baštine u BiH.
Nedjelja, 01.11.2015. obilazak nekropole Radimlja i Boljuni u opštini Stolac. Tura kreće sa nekropole Radimlja u 11:00. Okupljanje i polazak iz Mostara je u 10:00 sa benzinske pumpe HIFA na putu M17.
Detalji vožnje mogu se pogledati na sljedećem linku:
https://www.runtastic.com/en/routes/stolac-1
Sredstvima Ambasade obezbjeđen je prevoz za po 10 osoba sa biciklima, iz Mostara, Sarajeva i Vlasenice, a ostali koji žele učestvovati trebaju obezbjediti vlastiti prevoz. Za učesnike iz udaljenih lokacija obezbjeđen je i smještaj u Stocu.
Prijave za vožnju na web formu koja se nalazi na desnoj strani ove informacije.
U prijavi obavezno sva navedena polja.
Obavezna oprema: Ispravan brdski bicikl, kaciga i rukavice
Najava vožnje: Nekropola Stolac - Nedjelja, 01.11.2015. godine

Venue

Stolac: Nekropola Radmilja
Stolac, Bosnia And Herzegowina + Google Map
Nije dozvoljena bilo kakva distribucija, kopiranje, izdavanje ili komercijalna uporaba sadržaja, niti je dozvoljeno postavljanje i redistribucija ovih GPS ruta na drugim web stranicama ili drugim oblicima elektroničke i tiskane distribucije materijala bez prethodne suglasnosti udruge Dinarske staze.