banner-tracks

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bihać: Uspon na Plješevicu

11/10/2015

Biciklistički klub “Bihać” i Biciklistički savez Bosne i Hercegovine organizatori su IV MTB utrke “Uspon na Plješevicu” koja je prošle godine okupila zavidan broj takmičara kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz Hrvatske i Slovenije.

 

Utrka će se održati u nedjelju (11.10.2015. godine) sa početkom u 11 sati. Mjesto starta je ostalo nepromjenjeno, kao i prošle godine kreće se iz Bihaća – Borići, lovački dom. 227 m.n.v, kod stadiona Jedinstvo, preko Zavalja do cilja na Pršinim uvalama u dužini od 16,1 km.

Pravo nastupa pored licenciranih vozača imaju i svi ljubitelji brdskog biciklizma koji se ovim sportom bave rekreativno, a koji će biti raspoređeni u tri kategorije i to: Hobby 1 – svi nelicencirani do 16 godina starosti (godište 1998. i mlađe), Hobby 2 – svi nelicencirani od 16 do 35 godina starosti (godište 1999. do 1979.), te Hobby 3 – svi nelicencirani od 36 godina starosti i više (godište 1978. i starije). Licencirani takmičari oslobođeni su startnine, dok nelicencirani takmičari (kategorije Hoby 1,2 i 3) moraju uzeti jednokratnu kotizaciju u iznosu od 5 KM.
Pored novčanih nagrada za prvih 10 (deset) mjesta u ukupnom poretku, organizator je za prva tri takmičara u svakoj kategoriji obezbijedio medalje i diplome. Također, organizator je obezbijedio i lunch pakete za sve takmičare.
Stoga pozivamo sve ljubitelje brdskog biciklizma i prirode da nam se pridruže u nedelju i tako podrže ovu utrku.

Prijave se mogu slati on-line putem maila bk.bihac@yahoo.com do 21h – 10.10.2015. godine ili izuzetno na dan utrke od 9:00 do 10:30 prije podjele brojeva.
Za sve dodatne informacije možete se obratiti na mail: bk.bihac74@yahoo.com

Organizer

BK Bihać
Website:
http://www.bk-bihac74.com/

Venue

Uspon na Plješevicu
Bihać, Bosnia And Herzegowina + Google Map
Nije dozvoljena bilo kakva distribucija, kopiranje, izdavanje ili komercijalna uporaba sadržaja, niti je dozvoljeno postavljanje i redistribucija ovih GPS ruta na drugim web stranicama ili drugim oblicima elektroničke i tiskane distribucije materijala bez prethodne suglasnosti udruge Dinarske staze.