Tehnički detalji – Ljestvica težina staza

Težina staze je nešto o čemu se često vode polemike, obzirom da ne postoji univerzalni sustav označavanja i rangiranja težina u brdskom  biciklizmu. Tako da ocjena težine zna često puta biti i subjektivna procjena vozača. Ova procjena ovisi o dosta detalja koji sveukupno utječu na ocjenu. A to bi bili:

  • Duljina staze u km
  • Vrsta podloge na kojoj se vozi
  • Duljine i nagibi uspona u postotcima
  • Tehnička zahtjevnost staze
  • Vremenski uvjeti
  • Kondicija vozača
  • Težina bicikle
  • Težina vozača
  • Težina dodatne opreme

Svaki od vozača će zasigurno utjecati da parametri budu unikatni njegovi, te će se sukladno time na istoj stazi dobiti i različita ocjena. Kako bi Vam bar koliko toliko pomogli u procjeni težine staze, jer to će naravno utjecati i na vašu odluku da li idete na nju, mi smo uveli par pojmova te bi vam i pojasnili što znači svaki od njih

(1) Duljina (km) Ovo je svima jasno i tu ne treba trošit puno riječi. Ukupna duljina staze od starta pa sve do cilja. Naravno da bi trebali pripaziti, ako je npr. vaš trenutni max. kapacitet 40 km da ne vozite staze duge 80  km. Znači, dozirajte one duljine koje odgovaraju vašoj trenutnoj kondiciji.

(2)  Uspon (m): Ovo je zbrojna duljina svih uspona na stazi. Mjeri se  najčešće u metrima. Naime, softveri za praćenje staze izračunavaju i duljine koje se prelaze u usponu i silazu. Ovdje je riječ o ukupnom usponu na cijeloj duljini staze, a ne pojedinačni usponi po stazi.  Da ne bi neke zbunilo, ovo nije razlika nadmorske visine. U ovome podatke se krije još jedan vrlo bitan detalj koji nažalost nije prikazan izravno , već ga morate sami pronalaziti na ‘track’ snimci. Riječ je o težini nagiba u postotcima  po pojedinim usponima. Jer, nije isto da li imate uzbrdicu od 2% ili 15%. Zato dobro pregledati vizualni izgled staze koji se nalazi odmah ispod geografskoga prikaza, kako bi što manje gurali bajk po stazi. Jednostavnim prelazom miša preko grafa pratite plavu točkicu i trenutne vrijednosti kilometraže i nadmorske visine. Silaz je većinom relaksacija, osim velikih nagiba, pa ga daljinski i ne pratimo.

track_profil

(3) Tehnička zahtjevnost (1-5)

Staze se mogu vrlo razlikovati po konfiguraciji terena te je stoga i nužna određena sposobnost vožnje na njima. Nije isto voziti po asfaltu ili pak planinarskoj ili kozjoj stazi. Mi smo uveli pet tehničkih težinskih razina, a da vam lakše predočili težinu prikazati ćemo vam slike terena kakve se većinom nalaze na tim razinama.

track_tech_1
track_tech_2
track_tech_3
track_tech_4
track_tech_5
[1] Softly

Ovo je početna razina za sve staze. Podloga je ravna i ne zahtijeva nikakve tehničke sposobnosti. Gledate puno više okolo nego ispred prednje gume. Savršena za cvjetne livade i vožnje u grupama. 

[2] Easy Rider

Za ovu razinu je potrebno minimalno tehničko znanje. Staza je dijelom krivudava, ima sporadično grube podloge, ali sve prolazno bez poteškoća. Nagib nije nešto što će vas izbaciti iz sedla. 

[3] Tehnyco

Na ovoj razini se već trebate znati dobro služiti sa volanom te koordinacijom pokreta i postavljanjem težišta vozača. Staze su pristojno strme i mogu imati podosta grubih elemenata.

[4] Hard Work

Sada nema više šale i na ovoj razini ćete se poprilično pomučiti i traži dosta visoku koncentraciju. Ima dosta grubih elemenata, naglih skretanja te dosta velikih i strmih dijelova. Uglavnom, samo za iskusne vozače..

[5] Extreme One

Sam naziv govori da je ovo zona isključivo i jedino za prekaljene vukove. Staza je potpuno divlja, gruba , strma i ima klasične elemente DH staze. Opasna je i preporučena samo za samosvjesne vozače. 

Naravno, svi znamo da vožnja po različitim podlogama uvelike ovisi i o tipu bicikla koje koristimo. HT, Fully, DH ili npr. bicikla bez ikakve suspenzije će pružiti oprečno različite osjećaje i mogućnosti na ovim razinama. Pošto ovo nije portal koji je posvećen biciklima i njihovim tehničkim specifikacijama, nećemo ulaziti u analize i usporedbe istih.

(4) Podloga

Slično kao i prikaz tehničkih razina, slikama i opisima bi vam dočarali što svaka podloga znači i kako otprilike izgleda.

podloga_asfalt
podloga_makadam
podloga_doubletrack
podloga_single
podloga_hike
[1] Asfalt

Podloga svima znana, neki je vole, a neki pak ne. Može biti od friško postavljenoga crnoga katrana, na koji vam se gume lijepe, pa do ispucanih i svijetlosivih seoskih puteljaka i uličica. Većinom se vozi po njima do točke pristupa brdima i planinama. 

[2] Makadam

Domaći teren za MTB počinje s ovim putevima. To su većinom dosta široki i dobro utabani putevi. Nadamo se da nikada neće vidjeti asfaltni kaput preko svojih leđa. Na njima u pravilu nisu potrebne tehničke sposobnosti osim kod velikih spustova..

[3] Kolni put

Putevi nastali većinom djelovanjem traktora i kolnih zaprega. Nisu čisti makadam jer nemaju punu širinu za vožnju, znaju biti i grube te nekvalitetne. Ponekad ih zovemo i Double-Track obzirom da tvore dvije usporedne staze. Na njima ponekad treba i minimalno poznavanje tehnike.

[4] Single Track

Staza uska do cca. pola metra i različitih težinskih vrijednosti maloprije opisanih. Ovo je oblik koji MTB vozači najviše priželjkuju i očekuju na vožnjama. Na njima je potrebno tehničko znanje ovisno o razini na koju naiđemo, opisano u tehničkim zahtjevnostima. 

[5] Hike staza

Ove staze su isključivo za Hike dionice tj. šetnja. Na njima nema vožnje, već se bicikla eventualno gura ili nosi na leđima. Najčešće njima izlazimo na same vrhove planina. Čast rijetkim izuzecima, koji uspiju provozati i ovakav teren. 

Sada kada smo prošli kroz osnovne parametre na stazama koji utječu na njihovu težinu mogli bi pogledati i tablicu težinu, kako bi sami procijenili težinu staze naspram vaših trenutnih mogućnosti. Kažemo trenutnih, jer kondicija i tehničke vještine se mogu neprestano mijenjati ili nabolje ili nagore.

Težinska tablica

Nadamo se da će Vam ove upute pomoći u lakšem prepoznavanju staza prije nego što se odlučite na odlazak na njih. Ovo su mjerila koje smo mi implementirali za naše ocjenjivanje na Dinarides Trails portalu i ne moraju biti uopće u skladu sa nekim drugim normama ili mjerilima. Kod ocjenjivanja težine trebalo bi uzimati uvijek sva četiri bitna parametra: duljinu, uspon, podlogu i tehniku.
Pošto savršenu ocjenu nije moguće uvijek definirati postoji mogućnost da neke staze budu ocjenjivane po samo jednom ili eventualno dva parametra. Recimo npr. da imamo strmu stazu koje je kratka, ali je tehnički prezahtjevna, tada ona ima malu duljinu, uspon nikakav, ali tehnička zahtjevnost će je pozicionirati u kategoriju teške staze. Ili recimo stazu koja je kraća od 10 km i tehnički je potpuno nezahtjevna, ali ima oko 1500 m uspona. I ona tada spada u kategoriju teške staze, jer će nagib uspona biti relevantan. Uostalom, probajte i sami , pa ćete vidjeti kakav ćete osjećaj imati nakon odvožene ovakve staze.

Tablica kondicijskih zahtjevnosti za planinarske staze

1 K1 – lagano (visinska razlika manja od 500 m)
2 K2 – srednje teško (visinska razlika od 500 do 1000 m)
3 K3 – teško (visinska razlika od 1000 do 1300 m)
4 K4 – vrlo teško (visinska razlika veća od 1300 m)

 

Tablica tehničkih zahtjevnosti za planinarske staze

1 T1 – nezahtjevno (bez upotrebe ruku i pomagala)
2 T2 – srednje zahtjevno (povremena upotreba ruku za lagano penjanje)
3 T3 – zahtjevno (povremeno penjanje uz upotrebu ruku i pomagala – via ferrata, a zimi povremena upotreba dereza i cepina)
4 T4 – vrlo zahtjevno (duže i zahtjevnije dionice osiguranih putova, a zimi konstantna upotreba dereza i cepina)

DinaridesSignature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nije dozvoljena bilo kakva distribucija, kopiranje, izdavanje ili komercijalna uporaba sadržaja, niti je dozvoljeno postavljanje i redistribucija ovih GPS ruta na drugim web stranicama ili drugim oblicima elektroničke i tiskane distribucije materijala bez prethodne suglasnosti udruge Dinarske staze.