Nacionalni park Krka

Nacionalni_park_Krka-10

 

 

Specifikacija staze (ID=0056):

Staza
Smjer kretanja:Skradin-Dubravice-Rupe-Visovac-Roški slap-Drinovci-Kanjon Čikole-Goriš-Konjevrate-Tromilja-Skradinski buk-Skradin
Opis staze:Ovom stazom ćete obići najzanimljiviji dio rijeke Krke i područja koje je proglašeno Nacionalnim parkom. Start staze je u gradiću Skradinu na obalama Krke. Prvo se ide zapadnom stranom parka prema Roškome slapu. Usput ćete vidjeti i prekrasni otočić Visovac sa samostanom. Po prolasku Roškoga slapa staza nastavlja nazad istočnom stranom. Proći ćete i kroz kanjon Čikole, rijeke koja se ulijeva u Krku. U blizini ćete naići i na povijesnu utvrdu Ključica. Završno se prolazi kroz samo 'srce' parka i Skradinski buk. Obzirom da se prolazi kroz park potrebno je nabaviti i ulaznice. Po mogućnosti, izbjegavati vožnje kada je velika koncetracija posjetitelja u parku. Staza je dosta dinamična, sa puno uspona i silaza te u podlozi ima i ceste i makadama i single-track dionica. Ukucati GPX u mobilni uređaj i ponijeti sa sobom, obzirom da ima dosta skretanja i priključaka.
Mapa
Pomoću padajućeg izbornika, gore-desno na mapi, možete odabrati jednu od 6 vrsta karata za prikaz podloge. Također možete uključiti i oznake mjesta. Pritiskom tipke miša na krajnju ikonicu gore-desno, možete raditi sa kartom preko cijele površine. Ispod karte je profil terena, te link za preuzimanje datoteke.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Youtube Video za ovu stazu nije pridružen !!!
GPX download ove staze
Preuzmite NacionalniParkKrka.gpx

Naše fotogalerije do sada
Pogledajte naše fotogalerije do sada

Naš Youtube kanal
Pogledajte naš Youtube kanal

Naša Facebook stranica
Pogledajte našu Facebook stranicu

Dropbox mapa staza za Download
Zapisi staza u digitalnome obliku za Offline rad

Jedan komentar na Nacionalni park Krka

  1. Kanjon Cikole says:

    Oprez put uz kanjon Cikole prema Torku i selu Goriš je dosta rasut sa dubokom skaljom pa je moguće da je potrebno gurati uz veći dio. Prošao jučer ali u obrnutom smjeru i ima par škakljivih lokacija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nije dozvoljena bilo kakva distribucija, kopiranje, izdavanje ili komercijalna uporaba sadržaja, niti je dozvoljeno postavljanje i redistribucija ovih GPS ruta na drugim web stranicama ili drugim oblicima elektroničke i tiskane distribucije materijala bez prethodne suglasnosti udruge Dinarske staze.