Promina: Drniš – vrh Čavnovka – Siverić

Vrh Čanovka

Specifikacija staze (ID=0046):

Staza
Smjer kretanja:Drniš - vrh Čavnovka - Siverić - Drniš
Opis staze:Na ovu brdsko biciklističku turu krećemo iz grada Drniša, sa parkinga u centru grada. Krećemo cestom prema Oklaju i njom vozimo 2,5 Km do odvojka za selo Lišnjak, gdje nas putokazi upućuju na planinarsku kuću Promina i vrh Čavnovka. Tom cestom se vozimo dalje do skretanja prije sela Lišnjak gdje idemo desno na makadam, prateći putokaze. Od te točke nas put vodi ravno do vrha. Na povratku sa desne strane možete skrenuti do planinarske kuće, koja je predivno uređena i malo se okrijepiti. 700m ispod skretanja za planinarsku kuću skrenemo lijevo za Siverić. Dalje se spuštamo utabanim makadamom sve do Siverića. U Siveriću opet prelazimo na asfalt te se spustimo do glavne magistrale koja nas vodi nazad u Drniš.
Mapa
Pomoću padajućeg izbornika, gore-desno na mapi, možete odabrati jednu od 6 vrsta karata za prikaz podloge. Također možete uključiti i oznake mjesta. Pritiskom tipke miša na krajnju ikonicu gore-desno, možete raditi sa kartom preko cijele površine. Ispod karte je profil terena, te link za preuzimanje datoteke.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Youtube Video:
GPX download ove staze
Preuzmite Drnis_Promina.gpx

Naše fotogalerije do sada
Pogledajte naše fotogalerije do sada

Naš Youtube kanal
Pogledajte naš Youtube kanal

Naša Facebook stranica
Pogledajte našu Facebook stranicu

Dropbox mapa staza za Download
Zapisi staza u digitalnome obliku za Offline rad

3 Komentara na Promina: Drniš – vrh Čavnovka – Siverić

  1. Damir says:

    Uspon izvrsen sa strane Siverica,dakle “naopako” …u odnosu na predlozenu rutu dana 5.5.2015 …..Upozoravamo da veliki dio staze nije za voznju i da je u rekonstrukciji….Mi smo ipak prosli…i bilo je odlicno…staza je dobro oznacena…voda se moze dobiti u planinarskom domu i na sjajno uredjenom izvoru mali točak…preporucujemo rano jutarnji start..sto ranije to bolje…od zanimljivosti tu je spilja Liluša i nekoliko penjališta za alpiniste a kapelica Svete Nedjeljice je posebno drago mjesto za duhovne ratnike…..na sam vrh se nismo penjali….żivjeli !!!!

  2. Odvojak says:

    Evo danas odrađen uspon do vrha i povratak istim putem bez siverica. Zna li netko kakav je put sa vrha prema zapadu, kreće nekih 500 metara iznad planinarskog doma. Vidi se na OSM mapi. Gornji dio se čini skroz ok makadam ali me zanima sta je dalje za eventualan krug…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nije dozvoljena bilo kakva distribucija, kopiranje, izdavanje ili komercijalna uporaba sadržaja, niti je dozvoljeno postavljanje i redistribucija ovih GPS ruta na drugim web stranicama ili drugim oblicima elektroničke i tiskane distribucije materijala bez prethodne suglasnosti udruge Dinarske staze.