Upute – specifikacija staze

Da biste mogli što bolje pojmiti podatke kojim je opisana svaka staza, opisati ćemo vam svaki od pojmova u specifikaciji.

OPĆI PODACI
line

Naziv
Što intuitivniji naziv staze kako bi vas asociralo na lokaciju iste.

Kategorija
Moguće je pratiti staze po slijedećim kategorijama: XC, XC+Hike, Downhill, XC utrkivačka

Autor
Naziv kluba ili pojedinca koji je autor staze. Poželjno je naravno da je ta osoba i odvozila tu stazu.

Datum
Datum vožnje staze ili bar približni. Pripazite ako vozite stazu koja je objavljena prije par godina da vas u urbanome dijelu ne zateknu novoizgrađeni objekti ili netom asfaltirani makadam.

LOKACIJA
line

Država
Ovaj podatak je prejasan

Regija
Regija u okviru države na kojoj je lokalitet staze.

Mjesto

Najbliže veće naseljeno mjesto u blizini staze

Planina
Planina, brdo ili druga lokacija (jezero, polje,rijeka) preko koje se proteže staza..

TEHNIČKI DETALJI
line

Više o tehničkim detaljima možete pogledati na slijedećem linku http://www.dinaridestrails.org/ljestvica-tezina/.

DODATNI I NFO
line

Godišnje doba

Orjentirni info kakva je staza u različitim godišnjim dobima. U pravilu tu će biti najviše informacija vezanih uz zime i ljeto, koje u određenim regijama nisu uopće podobni za vožnje.

Voda

Koliko voda znači u XC vožnjama ne treba posebno napominjati. Svaka informacija o izvorima pitke i zdrave vode je više nego dobrodošla kako bi se rasteretili od nepotrebne nošnje većih rezervi vode.

Minirano

Nažalost još dosta lokaciju u Hrvatskoj i BiH su pod minama. Tu dajemo prenesene informacije o minskim poljima. Više o time na linku http://www.dinaridestrails.org/mine/.

Dodatni gpx link (1) i (2)

Ako postoje još koji snimljeni digitalni trag, preko ovih linkova možete pregledati iste.

Ugostiteljski objekt u blizini

Često puta vožnje znaju biti dnevnoga tipa, pa je zgodno poslije vožnje otići na kakvu dobru okrijepu. Preko ove informacije možete otići do zgodnih ugostiteljskih objekata u blizini na zasluženu okrijepu.


STAZA
line

Smjer kretanja

Sažeti opis bitnih točaka (waypoints) preko kojih prolazi staza.

Opis staze

Detaljniji opis staze i kretanja po njoj.

GOOGLE MAPA
line

U ovome području je prikazana staza u digitalnome obliku i to konkretno u gpx formatu. Pomoću padajućeg izbornika, gore-desno na mapi, možete odabrati jednu od 6 vrsta karata za prikaz podloge. Također možete uključiti i oznake mjesta. Pritiskom tipke miša na krajnju ikonicu gore-desno, možete raditi sa kartom preko cijele površine (fullscreen). Ispod karte je profil terena (elevacija), te link za preuzimanje datoteke.

DinaridesSignature

Nije dozvoljena bilo kakva distribucija, kopiranje, izdavanje ili komercijalna uporaba sadržaja, niti je dozvoljeno postavljanje i redistribucija ovih GPS ruta na drugim web stranicama ili drugim oblicima elektroničke i tiskane distribucije materijala bez prethodne suglasnosti udruge Dinarske staze.