Brač: Supetar – Vidova Gora

Specifikacija staze (ID=0106):

Staza
Smjer kretanja:Supetar-Mirca-Nerežišća-Vidova gora-Dračevica-Mirca-Supetar
Opis staze:Staza kreće sa rive u Supetru, pratimo cestu do Mirca gdje se spajamo na makadam i penjemo se kroz bračke maslinike gdje posjećujemo crkve Sv. Ilije iz 10 st. koja se nalazi prije mjesta Donji Humac. Potom nastavljamo naš put do Nerežišća koji također obiluje brojnim sakralnim znamenitostim nakon izlaska iz mjesta spajamo se ponovno na staru makadamsku cestu gdje se na 15-om kilometru spajamo na asfalat koji nas vodi na sam vrh Vidovu goru. Nakon odmora i uživanja u pogledu zapončnemo spust istim putem ali se na 23-om kilometru odvajamo na zapad prema pustinji Blaci. Ovaj putem nećemo posjetiti pustinju nego pratimo makadamski put sve do 36-og kilometra gdje se privremeno spajamo na asfalat i idemo do mjesta Dračevica gdje se ponovno vozimo makadamom koji nas vodi do mjesta Mirca i potom asfaltom do početka naše staze do rive u Supetru.
Mapa
Pomoću padajućeg izbornika, gore-desno na mapi, možete odabrati jednu od 6 vrsta karata za prikaz podloge. Također možete uključiti i oznake mjesta. Pritiskom tipke miša na krajnju ikonicu gore-desno, možete raditi sa kartom preko cijele površine. Ispod karte je profil terena, te link za preuzimanje datoteke.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Youtube Video za ovu stazu nije pridružen !!!
GPX download ove staze
Preuzmite BracSupetarVidovagora.gpx

Naše fotogalerije do sada
Pogledajte naše fotogalerije do sada

Naš Youtube kanal
Pogledajte naš Youtube kanal

Naša Facebook stranica
Pogledajte našu Facebook stranicu

Dropbox mapa staza za Download
Zapisi staza u digitalnome obliku za Offline rad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nije dozvoljena bilo kakva distribucija, kopiranje, izdavanje ili komercijalna uporaba sadržaja, niti je dozvoljeno postavljanje i redistribucija ovih GPS ruta na drugim web stranicama ili drugim oblicima elektroničke i tiskane distribucije materijala bez prethodne suglasnosti udruge Dinarske staze.