Kupres: Kupreški đir

Specifikacija staze (ID=0058):

Staza
Smjer kretanja:Kupres-Rilić-Vukovsko-Kukavice-Ivan SKI
Opis staze:Za start i cilj ove kružne staze smo odabrali ugostiteljski objekt SKI Ivan. Staza je dosta lagana i preporučamo je svim početnicima i rekreativcima. Startamo od objekta SKI Ivan i idemo prema zapadu prema poznatome Kupreškom tunelu tj. Kupreškim vratima. Prije vrata vraćamo se izravno prema gradu, prelazimo preko magistralne ceste i idemo kroz sam centar grada. Na izlazu iz grada se priključimo na magistralnu cestu prema Livnu i vozimo sve do priključka za Rilić. Na priključak te lokalnom cestom vozimo sve do Rilića. U Riliću desno na makadamski put koji nas vodi prema predjelu Zanaglina. Tu ćemo naići i na baru sa desne strane. Pripaziti da se ne skreće lijevo na slijedećem odvojku već nastaviti pravo. Kada se dođe na slijedeće križanje, prema Ravnom, ne skretati nego nastaviti pravo prema selu Bućovača. Neprestano forsirati ulijevo prema naseljima Gornje Vukosko i Donje Vukosko te Kudilji. U Kudiljima uz sam put se nalazi crkva, ispod koje se nalazi izvrstan izvor pitke vode. Nakon Kudilja dolazi se na križanje kojim desno u šumu. Sada put vodi kroz šumu i bez prestanka uzbrdo. Završno se dolazi do raskrižja prije sela Kukavice. Tu desno i putem kroz šumu sve do ceste. Nakon 100-njak metara lijevo je odvojak za silaz na Kukavičje jezero. Sići do jezera i uživati u njegovim čarima. Nazad na cestu i bez prestanka pratiti lokalnu cestu prema Kupresu. Prije magistralne ceste stoji oznaka za SKI Ivan. Skrenuti desno te uzbrdo lokalnom cestom sve do parkinga ispred objekta.
Mapa
Pomoću padajućeg izbornika, gore-desno na mapi, možete odabrati jednu od 6 vrsta karata za prikaz podloge. Također možete uključiti i oznake mjesta. Pritiskom tipke miša na krajnju ikonicu gore-desno, možete raditi sa kartom preko cijele površine. Ispod karte je profil terena, te link za preuzimanje datoteke.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Youtube Video:
GPX download ove staze
Preuzmite KupreskiDjir.gpx

Naše fotogalerije do sada
Pogledajte naše fotogalerije do sada

Naš Youtube kanal
Pogledajte naš Youtube kanal

Naša Facebook stranica
Pogledajte našu Facebook stranicu

Dropbox mapa staza za Download
Zapisi staza u digitalnome obliku za Offline rad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nije dozvoljena bilo kakva distribucija, kopiranje, izdavanje ili komercijalna uporaba sadržaja, niti je dozvoljeno postavljanje i redistribucija ovih GPS ruta na drugim web stranicama ili drugim oblicima elektroničke i tiskane distribucije materijala bez prethodne suglasnosti udruge Dinarske staze.