Prenj : Bike Park

Turistička zajednica HNK/Ž u saradnji sa udruženjem brdskih biciklista MTBA iz Mostara i Sarajeva uspješno je okončala projekat označavanja brdsko – biciklističkih staza na širem području planine Prenj. U sklopu ovog projekta označeno je oko 360km nekategoriranih i šumskih puteva koji su idealni za bavljenje brdskim biciklizmom, a postavljena su i četiri info panoa na kojima su prikazane mape označenih područja. Info panoi se nalaze u Konjicu, Jablanici, Boračkom jezeru i na Rujištu.
Pored radova na terenu, Turistička zajednica HNK/Ž financirala je i tiskanje džepnih karata sa prikazanim stazama koje će biti distribuirane široj javnosti putem sajmova i turističkih info centara.
Turistička zajednica HNK/Ž pomogla je i organizaciju međunarodnog biciklističkog maratona „TOBACCO ROAD“ koji prolazi navedenim područjem i kojim će u nedjelju 17.08.2014. biti svečano obilježen završetak radova na pomenutom projektu označavanja biciklističkih staza, koji nije značajan samo za bicikliste nego i za sve ljubitelje prirode koji sada za orjentaciju u planini mogu koristiti postavljene putokaze i karte.

Specifikacija staze (ID=0065):

Staza
Smjer kretanja:
Opis staze:Opis staze nije dan obzirom da se radi o spletu staza i puteva koji se međusobno križaju u pojedinim točkama. Sami odaberite segmente iz parka te se pokušajte koristiti gpx podacima sa toga segmenta.
Mapa
Pomoću padajućeg izbornika, gore-desno na mapi, možete odabrati jednu od 6 vrsta karata za prikaz podloge. Također možete uključiti i oznake mjesta. Pritiskom tipke miša na krajnju ikonicu gore-desno, možete raditi sa kartom preko cijele površine. Ispod karte je profil terena, te link za preuzimanje datoteke.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Youtube Video za ovu stazu nije pridružen !!!
GPX download ove staze
Preuzmite PRENJ-BIKE PARK.gpx

Naše fotogalerije do sada
Pogledajte naše fotogalerije do sada

Naš Youtube kanal
Pogledajte naš Youtube kanal

Naša Facebook stranica
Pogledajte našu Facebook stranicu

Dropbox mapa staza za Download
Zapisi staza u digitalnome obliku za Offline rad

2 Komentara na Prenj : Bike Park

  1. Perica Matijevic says:

    Pozdrav svima.

    Možda se to ovdje ne odobrava 🙂 ali ja vozim motor po brdima. Već neko vrijeme razmišljam o Prenju pa sam gledao mape i tkao došao i na vaš web. Ima neko informacije o moto stazama na prenju odnosno zna neko koja bi biciklistička staza bila “prohodna”? U principu ako biciklist može nez većih problema proći na biciklu ili ako može proći neko drugo motorno vozilo, posotje šanse da može i motor… Hvala!

  2. Mario L says:

    Možeš motorom s Drecelja na Ljubinu, pa prema Tisovici. Jedino sporno mjesto je priključenje s Ljubine na cestu Bijela – Tisovica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nije dozvoljena bilo kakva distribucija, kopiranje, izdavanje ili komercijalna uporaba sadržaja, niti je dozvoljeno postavljanje i redistribucija ovih GPS ruta na drugim web stranicama ili drugim oblicima elektroničke i tiskane distribucije materijala bez prethodne suglasnosti udruge Dinarske staze.