Velež : Mostar – vrh Brasina

Specifikacija staze (ID=0062):

Staza
Smjer kretanja:Mostar - Merdže - Šipovac - Brasina - Šipovac - Merdže - Mostar
Opis staze:Start i cilj ove vožnje je Carinski most. Pravo preko Carinskoga mosta na istočnu stranu Neretve do kolodvora. Lijevo u Maršala Tita i pravo do desnoga skretanja za uspon koji vodi do Podveležja kroz naselje Merdže. Slijedi serpentinski uspon kroz goli pejzaž sve od naselja Šipovac. Kada se dođe u Šipovac skrenuti lijevo na makadam što vodi preko Brasinske vosoravni. Pripaziti da ovdje ne skrente za naselje Dobrč. Nakon toga pratiti put prema vrhu planine. Pripaziti da skrenete desno prema serpentinama,a ne lijevo prije samoga vrha negdje na 21-ok kilometru. Serpetinama do vrha. S vrha se pruža prekrasan pogled na Prenj i na Neretvu. Istim putem nazad.
Mapa
Pomoću padajućeg izbornika, gore-desno na mapi, možete odabrati jednu od 6 vrsta karata za prikaz podloge. Također možete uključiti i oznake mjesta. Pritiskom tipke miša na krajnju ikonicu gore-desno, možete raditi sa kartom preko cijele površine. Ispod karte je profil terena, te link za preuzimanje datoteke.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Youtube Video za ovu stazu nije pridružen !!!
GPX download ove staze
Preuzmite Velez_Mostar_Brasina.gpx

Naše fotogalerije do sada
Pogledajte naše fotogalerije do sada

Naš Youtube kanal
Pogledajte naš Youtube kanal

Naša Facebook stranica
Pogledajte našu Facebook stranicu

Dropbox mapa staza za Download
Zapisi staza u digitalnome obliku za Offline rad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nije dozvoljena bilo kakva distribucija, kopiranje, izdavanje ili komercijalna uporaba sadržaja, niti je dozvoljeno postavljanje i redistribucija ovih GPS ruta na drugim web stranicama ili drugim oblicima elektroničke i tiskane distribucije materijala bez prethodne suglasnosti udruge Dinarske staze.