Cincar: Kupres – AdriaSKI – Livno

Specifikacija staze (ID=0110):

Staza
Smjer kretanja:Adria SKI - Ristića vrh - Franića Glavica- Planinarski dom - Bašajkovac - Livno
Opis staze:Početak vožnje je od hotela ADRIA SKI makadamskim putem, jakom uzbrdicom. Kolski put je odličan i idealan za MTB, iako bi se mogla "progurati" i trekking bicikla sa elastičnom vilicom. Zbog opasnosti od zaostalih mina ne silaziti sa makadamskih dijelova puta,a znakovi opasnosti su vidljivi.Veći dio vožnje prolazi kroz gustu šumu Kupreško-Cincarske visoravni, a samo posljednjih 10-tak km zapadnom stranom planine Cincar vozi se prostranim pašnjacima i bez šume. Puca pogled na Glamočko polje i grad Livno. Makadam na ovom dijelu je tvrd,kamenit i na pojedinim mjestima sa pijeskom ,sitnim kamenjem. Nizbrdo je i stoga oprez.Cijelom dužinom rute nema vidljivih izvora pitke vode i objekata.
Mapa
Pomoću padajućeg izbornika, gore-desno na mapi, možete odabrati jednu od 6 vrsta karata za prikaz podloge. Također možete uključiti i oznake mjesta. Pritiskom tipke miša na krajnju ikonicu gore-desno, možete raditi sa kartom preko cijele površine. Ispod karte je profil terena, te link za preuzimanje datoteke.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Youtube Video za ovu stazu nije pridružen !!!
GPX download ove staze
Preuzmite Cincar_Kupres_Livno.gpx

Naše fotogalerije do sada
Pogledajte naše fotogalerije do sada

Naš Youtube kanal
Pogledajte naš Youtube kanal

Naša Facebook stranica
Pogledajte našu Facebook stranicu

Dropbox mapa staza za Download
Zapisi staza u digitalnome obliku za Offline rad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nije dozvoljena bilo kakva distribucija, kopiranje, izdavanje ili komercijalna uporaba sadržaja, niti je dozvoljeno postavljanje i redistribucija ovih GPS ruta na drugim web stranicama ili drugim oblicima elektroničke i tiskane distribucije materijala bez prethodne suglasnosti udruge Dinarske staze.