Hvar: Stari Grad – Jelsa – Vrboska – Ager

Specifikacija staze (ID=0021):

Staza
Smjer kretanja:Stari Grad - Dol - Vrbanj - Svirče - Vrisnik - Pitve - Jelsa - Vrboska
Opis staze:Biciklistička staza koja  je u stvari ruta sad već tradicionalne biciklijade "Biciklom kroz baštinu" u organizaciji BK Timun iz Splita i Hvarana. Staza kreće iz Staroga Grada i cestom se vozi kroz mjesta: Dol, Vrbanj, Svirče, Vrisnik, Pitve, Jelsa, Vrboska. Orijentacija je jednostavna jer se cijelo vrijeme vozi cestom. pa postoje putokazi. Makadamom se spušta iz Vrisnika do do Jelse, gdje se opet nastavlja cestom do skretanja za Ager. Treba pripaziti na skretanje u Ager, koje se nalazi otprilike jedan kilometar nakon izlaska iz Vrboske, jer ako ga se promaši tad će te cestom stići do Starog Grada. Tu je na križanju potrebno ići desno. Dalje nas makadam vodi ravno kroz Ager nazad do Staroga Grada. Staza nije prava brdsko biciklistička, ali će te sigurno uživati u ljepotama Hvara.
Mapa
Pomoću padajućeg izbornika, gore-desno na mapi, možete odabrati jednu od 6 vrsta karata za prikaz podloge. Također možete uključiti i oznake mjesta. Pritiskom tipke miša na krajnju ikonicu gore-desno, možete raditi sa kartom preko cijele površine. Ispod karte je profil terena, te link za preuzimanje datoteke.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Youtube Video za ovu stazu nije pridružen !!!
GPX download ove staze
Preuzmite Hvar_Stari_Grad_Jelsa_Vrboska_Ager.gpx

Naše fotogalerije do sada
Pogledajte naše fotogalerije do sada

Naš Youtube kanal
Pogledajte naš Youtube kanal

Naša Facebook stranica
Pogledajte našu Facebook stranicu

Dropbox mapa staza za Download
Zapisi staza u digitalnome obliku za Offline rad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nije dozvoljena bilo kakva distribucija, kopiranje, izdavanje ili komercijalna uporaba sadržaja, niti je dozvoljeno postavljanje i redistribucija ovih GPS ruta na drugim web stranicama ili drugim oblicima elektroničke i tiskane distribucije materijala bez prethodne suglasnosti udruge Dinarske staze.