Kamešnica: Gljev – Kurtegića Dolac

Kurtegića Dolac

Specifikacija staze (ID=0093):

Staza
Smjer kretanja:Gljev - Osredak - Kosa - Razdolina - Strmica - planinarsko sklonište "Edo Retelj" Kurtegića dolac
Opis staze:Ova planinarska tura nas vodi od mjesta Gljev u podnožju Kamešnice do predivnog proplanka, Kurtegića dolca, gdje se nalazi planinarsko sklonište "Edvard Edo Retelj". Sklonište se nalazi na visini os 1450 mnv i sagradila ga je planinarska udruga Dinaridi na mjestu prijašnjeg skloništa koje je bilo zapaljeno.  Auta se mogu parkirati u mjestu Gljev, a postoji mogućnost da se sa automobilima (terencima) makadamskim putem dođe i do veće visine. Cijeli put je odlično markiran i jednostavno je pratiti markaciju sve do odredišta. Osim ove staze do Kurtegića doca se može doći i iz drugih smjerova: iz mjesta Tribić (BiH), s  Vagnja (BiH) ili po grebenu Kamešnice.
Mapa
Pomoću padajućeg izbornika, gore-desno na mapi, možete odabrati jednu od 6 vrsta karata za prikaz podloge. Također možete uključiti i oznake mjesta. Pritiskom tipke miša na krajnju ikonicu gore-desno, možete raditi sa kartom preko cijele površine. Ispod karte je profil terena, te link za preuzimanje datoteke.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Youtube Video za ovu stazu nije pridružen !!!
GPX download ove staze
Preuzmite KAMESNICA_GLJEV_KURTEGICA_DOLAC.gpx

Naše fotogalerije do sada
Pogledajte naše fotogalerije do sada

Naš Youtube kanal
Pogledajte naš Youtube kanal

Naša Facebook stranica
Pogledajte našu Facebook stranicu

Dropbox mapa staza za Download
Zapisi staza u digitalnome obliku za Offline rad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nije dozvoljena bilo kakva distribucija, kopiranje, izdavanje ili komercijalna uporaba sadržaja, niti je dozvoljeno postavljanje i redistribucija ovih GPS ruta na drugim web stranicama ili drugim oblicima elektroničke i tiskane distribucije materijala bez prethodne suglasnosti udruge Dinarske staze.