Kozjak: Primorski Dolac – Botići – Kozjak – Split

Specifikacija staze (ID=0014):

Staza
Smjer kretanja:Primorski Dolac-Botići-Kozjak-Split
Opis staze:Start ove staze je u mjestu Primorski Dolac u Dalmatinskoj Zagori. Specifičnost ove staze je da nije kružna i završava u Splitu. E … kako doći do Primorskoga Dolca. Opcija A: autom pa se vratiti po njega. Opcija B:bajkom,ali do tamo je isključivo asfalt. Opcija C: ona koju smo mi odradili, a to je da smo sjeli na vlak u Splitu i pravac uzbrdo do Dolca. U vlaku uz koju rakijicu i pričicu i eto nas u Dolcu. Bajkove van i eto nas na startu staze. Od željezničke stanice prema jugoistoku kroz selo i pred kraj sela skrenuti desno u zaseoke pod brdom. Tu single-trackom uzbrdo do ceste za Prgomet. Preko ceste i zaseocima do crkvice sv. Stipana kraj naplatnih kućica za autoput. Kraj crkvice makadamom uzbrdo i drugo desno u brdo poviše Prgometa. Pratiti makadam do zaseoka Šimići. Od Šimića ulijevo prema makadamu što vodi do Botića. Makadamom prema Botićima. U Botićima pratiti makadam što ide za Kaštela i spustom do rampe. Tu lijevo za odvojak koji ide sve do ceste za Malačku. Kada se dođe na spoj sa cestom, pratiti cestu uzbrdo i na prvoj okuci, desno prijeći na protupožarni put što ide preko Kozjaka. Protupožarni put nas vodi sve do planinarskoga doma Putalj gdje možete dobiti pristojnu okrjepu. Od doma dalje prema jugu nizbrdo sve do groblje (Kaštel Sučurac). Prije groblja lijevo prema tupinolomu cementa. Kraj tupinoloma sići desno u naselje te cestom prema Kaštelanskoj zaobilaznici. Na raskrižju lijevo uzbrdo do skladišta cemente. Tu desno cestom pa ponovno lijevo cestom prema Solinu i Saloni. Na semaforu poviše crkve u naselju sv. Kajo desno prema Saloni. Na dnu ceste lijevo u Salonu i veliki amfiteatar. Dalje kroz Salonu prema jugoistoku sve do velikoga križanja u Solinu. U Solinu pratiti staru cestu što ide kroz industrijsku zonu i njome u Split.
Mapa
Pomoću padajućeg izbornika, gore-desno na mapi, možete odabrati jednu od 6 vrsta karata za prikaz podloge. Također možete uključiti i oznake mjesta. Pritiskom tipke miša na krajnju ikonicu gore-desno, možete raditi sa kartom preko cijele površine. Ispod karte je profil terena, te link za preuzimanje datoteke.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Youtube Video za ovu stazu nije pridružen !!!
GPX download ove staze
Preuzmite Kozjak_PrimorskiDolac_Botici_Kozjak_Split.gpx

Naše fotogalerije do sada
Pogledajte naše fotogalerije do sada

Naš Youtube kanal
Pogledajte naš Youtube kanal

Naša Facebook stranica
Pogledajte našu Facebook stranicu

Dropbox mapa staza za Download
Zapisi staza u digitalnome obliku za Offline rad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nije dozvoljena bilo kakva distribucija, kopiranje, izdavanje ili komercijalna uporaba sadržaja, niti je dozvoljeno postavljanje i redistribucija ovih GPS ruta na drugim web stranicama ili drugim oblicima elektroničke i tiskane distribucije materijala bez prethodne suglasnosti udruge Dinarske staze.