Primošten:XCO

Specifikacija staze (ID=0098):

Staza
Smjer kretanja:Cijeli poluotok Kremik u smjeru suprotnome od kazaljke na satu
Opis staze:Staza za kružnu utrku (XCO) u dužini od 5,9 km se nalazi na poluotoku Kremik u neposrednoj blizini stare jezgre Primoštena. Sa sjeverne strane staze imamo lijepi pogled na Primošten, a sa južne strane pogled se otvara na pučinu i pučinske otoke. Prvih 2,5 km staze nas vodi uz sam rub morske linije poluotoka širokom makadamskom stazom sa zanemarivom visinskom razlikom. Nakon toga slijedi težak betonski uspon u dužini od gotovo 500 m sa usponom od 90 m i 1,3 km spusta i lagano valovitih dijelova staze. 50 tak metara singletracka razbija brzi dio staze nakon čega ide makadamski uspon u dužini od 500 m. Za kraj staze ide spust koji se sastoji od širokog makadama i betonskih najstrmijih dijelova, a sam kraj staze je 200 tinjak metara singletracka koji zahtjeva i određene tehničke vještine pogotovo ako je staza mokra. Vraćamo se u krug i idemo iz početka…
Mapa
Pomoću padajućeg izbornika, gore-desno na mapi, možete odabrati jednu od 6 vrsta karata za prikaz podloge. Također možete uključiti i oznake mjesta. Pritiskom tipke miša na krajnju ikonicu gore-desno, možete raditi sa kartom preko cijele površine. Ispod karte je profil terena, te link za preuzimanje datoteke.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Youtube Video:
GPX download ove staze
Preuzmite PrimostenZimskaLigaXCO.gpx

Naše fotogalerije do sada
Pogledajte naše fotogalerije do sada

Naš Youtube kanal
Pogledajte naš Youtube kanal

Naša Facebook stranica
Pogledajte našu Facebook stranicu

Dropbox mapa staza za Download
Zapisi staza u digitalnome obliku za Offline rad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nije dozvoljena bilo kakva distribucija, kopiranje, izdavanje ili komercijalna uporaba sadržaja, niti je dozvoljeno postavljanje i redistribucija ovih GPS ruta na drugim web stranicama ili drugim oblicima elektroničke i tiskane distribucije materijala bez prethodne suglasnosti udruge Dinarske staze.