Split Kaštela

Specifikacija staze (ID=0132):

Staza
Smjer kretanja:Split-Solin-Kaštel Sućurac, Gomilica, Kambelovac, Stari, Novi, Štafilić - Rudine - Sadine- Malačka - Požarni put - Dom Putalj - Salona - Split
Opis staze:Ova staza je u biti kombinacija već prethodno objavljenih staza uz male modifikacije. Start je isti kao i za stazu (ID=0007) koja ide na planinarski dom Putalj vatrogasnim putem preko Kozjaka. Kada se dođe skoro do skladišta cementare tada se ide prvim putem lijevo u spust prema Kaštelanskoj zaobilaznici (magistrali). Prođe se ispod magistrale kroz pothodnik, dođe do željezničke prugu i preko nje pravo-udesno prema zapadu sve do Kaštel Sućurca. Tu se dolazi do trase staze naziva Kaštelanski đir (ID=0096), jedino što se tada ta staza vozi u suprotnome smjeru, tj. u smjeru kazaljke na satu i uz more prema Kaštel Štafiliću. U silazu sa doma Putalj na prvome odvojku se ide desno u spust makadamom koji završava na groblju. Nakon prolaza groblja ide se prema istoku te se vraća nazad u Split stazom (ID=0007) u suprotnome smjeru.
Mapa
Pomoću padajućeg izbornika, gore-desno na mapi, možete odabrati jednu od 6 vrsta karata za prikaz podloge. Također možete uključiti i oznake mjesta. Pritiskom tipke miša na krajnju ikonicu gore-desno, možete raditi sa kartom preko cijele površine. Ispod karte je profil terena, te link za preuzimanje datoteke.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Youtube Video:
GPX download ove staze
Preuzmite SplitKastela.gpx

Naše fotogalerije do sada
Pogledajte naše fotogalerije do sada

Naš Youtube kanal
Pogledajte naš Youtube kanal

Naša Facebook stranica
Pogledajte našu Facebook stranicu

Dropbox mapa staza za Download
Zapisi staza u digitalnome obliku za Offline rad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nije dozvoljena bilo kakva distribucija, kopiranje, izdavanje ili komercijalna uporaba sadržaja, niti je dozvoljeno postavljanje i redistribucija ovih GPS ruta na drugim web stranicama ili drugim oblicima elektroničke i tiskane distribucije materijala bez prethodne suglasnosti udruge Dinarske staze.