Grebaštica XC (Šibenik)

Specifikacija staze (ID=0131):

Staza
Smjer kretanja:Grebaštica - Brnjača - G.Banovci - Svirčići - Vrsnički maslinici - Vinovac - Široke - Grebaštica
Opis staze:Staza počinje asfaltnim usponom u dužini 1.5km, zatim se skreće na makadam te na 3.5km dolazimo na ulaz u zaseok Brnjača i skrećemo desno makadamom (na 4km staze u dužini 100m izrazito tehnički dio staze). Na 5.3km skreće se lijevo na asfaltni dio prema mjestu G. Banovci i poslije 200m desno na makadam u dužini 80m zatim oštro lijevo te nastavljamo prema i kroz zaseok Svirčići makadamom 5.5 km uz male dijelove staze s tehničkim dijelovima na 11.5 km idemo lijevo na betonski uspon (cca10%u dužini200m), dalje je makadam s usponima pokrivenim betonom. Na 13km počinje strm spust (mjestimice cca18%) prema mjestu Vinovac te se mole natjecatelji na oprez spust je betonsko makadamske podloge! Dolaskom u Vinovac skrećemo desno 1km te opet desno prema Širokama makadamom. Na 15km počinje asfaltna cesta koja počinje kratkim usponom(cca 16%200m), a na 17 km počinje uzbudljivi dio staze spustom u dužini 1.6km. Početak spusta (450m cca 15%) je širok 4m sa naglim skretanjem lijevo(molim vozače na oprez) u dio širok 1-2m u dužini 1.2km.Poslije spusta idemo lijevo vatrogasnim putem prema dnu zaljeva Grebaštice dolazimo na 22km gdje počinje makadamski spust koji zavrsava Z zavojem s izlaskom na lokalnu cestu koja će fizički biti odvojena za nesmetan tijek utrke. Poslije 200m krećemo desno makadamom 400m pa lijevo prema cilju s usponom pred sam cilj kod crkve sv.Marije.
Mapa
Pomoću padajućeg izbornika, gore-desno na mapi, možete odabrati jednu od 6 vrsta karata za prikaz podloge. Također možete uključiti i oznake mjesta. Pritiskom tipke miša na krajnju ikonicu gore-desno, možete raditi sa kartom preko cijele površine. Ispod karte je profil terena, te link za preuzimanje datoteke.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Youtube Video za ovu stazu nije pridružen !!!
GPX download ove staze
Preuzmite GrebasticaXC.gpx

Naše fotogalerije do sada
Pogledajte naše fotogalerije do sada

Naš Youtube kanal
Pogledajte naš Youtube kanal

Naša Facebook stranica
Pogledajte našu Facebook stranicu

Dropbox mapa staza za Download
Zapisi staza u digitalnome obliku za Offline rad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nije dozvoljena bilo kakva distribucija, kopiranje, izdavanje ili komercijalna uporaba sadržaja, niti je dozvoljeno postavljanje i redistribucija ovih GPS ruta na drugim web stranicama ili drugim oblicima elektroničke i tiskane distribucije materijala bez prethodne suglasnosti udruge Dinarske staze.