Split: Spli’ski đir

Specifikacija staze (ID=0023):

Staza
Smjer kretanja:Split Poljud-Solin-Mravince-Žrnovnica-Stobreč-Split-Riva-Marjan-Poljud
Opis staze:Splitski đir je staza koja će vas provući kroz sve ljepote Splita, ali će dotaknuti i ružniju stranu grada. Staza ide oko cijeloga grada, doslovno granicom grada, od zapada prema istoku i nazad. Proći ćete i kroz polje i brda, rijeku, uz more kraj najbitnijih kulturnih zdanja i doživjeti Split u potpunome obujmu.  Što se tiče podloge, staza ima u sebi skoro sve: cestu, makadam, double-track i single-track. Čak se može ubaciti i DH elemenata sa Marjana,  li smo ih ipak izostavili zbog mogućnosti vožnje za sve bicikliste. Start je pored Poljudskog stadiona jer tu ima na pretek mjesta za parking i pripremu. Sa stadiona se ide na lokalitet Turska kula i preko njega izlazi do glavne ceste u grad, uz koji vodi široki trotoar sve do zgrade TDR-a. Tu lijevo kraticama do Bauhausa. Iza Bauhausa desno te ispod Dioklecijanovoga vodovoda do smetlišta Karepovac. Kraj njega lijevo i onda desno na single-track koji vas vodi kroz Splitsko polje, do tržnoga prostora poznatoga kao TTTS. Kraj njega kraticom kroz naselje Korešnica do mosta i rijeke Žrnovnica. Makadamom uz rijeku sve do magistrale. Tu desno do semafora i onda lijevo u Stobreč. Kroz Stobreč i starom cestom pokraj plastenika do hotela u naselju Duiolovo. Tu se spustiti do mora i na plato Žnjan. Dalje sve uz more do Rive. Sa rive oko palače te dalje zapadnom obalom i uz more do Marjana. Na vrh Marjana, te spust vatrogasnim putem do Bena. Sa bena trim stazom do sjevernih ulaznih vrata. Od vrata prema sportskom objektu Gusar i iza njega ponovno do Poljuda.  
Mapa
Pomoću padajućeg izbornika, gore-desno na mapi, možete odabrati jednu od 6 vrsta karata za prikaz podloge. Također možete uključiti i oznake mjesta. Pritiskom tipke miša na krajnju ikonicu gore-desno, možete raditi sa kartom preko cijele površine. Ispod karte je profil terena, te link za preuzimanje datoteke.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Youtube Video za ovu stazu nije pridružen !!!
GPX download ove staze
Preuzmite SplitskiDjir.gpx

Naše fotogalerije do sada
Pogledajte naše fotogalerije do sada

Naš Youtube kanal
Pogledajte naš Youtube kanal

Naša Facebook stranica
Pogledajte našu Facebook stranicu

Dropbox mapa staza za Download
Zapisi staza u digitalnome obliku za Offline rad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nije dozvoljena bilo kakva distribucija, kopiranje, izdavanje ili komercijalna uporaba sadržaja, niti je dozvoljeno postavljanje i redistribucija ovih GPS ruta na drugim web stranicama ili drugim oblicima elektroničke i tiskane distribucije materijala bez prethodne suglasnosti udruge Dinarske staze.