Stankovci – MTB maraton 2014

Specifikacija staze (ID=0086):

Staza
Smjer kretanja:Stankovci-Budak-Crljenik-Stankovci
Opis staze:Ova staza započinje u centru mjesta kod zgrade općine i škole na državnoj cesti D-27. Nakon 2 km u mjestu Budak skreće se u borovu šumu te se prate oznake, slijedi lagani uspon i stižemo na brda iznad mjesta odakle se za lijepa vremena pruža pogled na Dinaru, Velebit i more. Krećući se dalje nailazimo na ostatke rovova iz domovinskog rata kao i na kulu osmatračnicu iz 15. stoljeća. Zatim nastavljamo dalje prema autocesti i prelaskom preko nadvožnjaka pratimo plinovod do sljedećeg nadvožnjaka gdje se vraćamo prema Budaku. Putem prolazimo kroz prekrasnu hrastovu šumu, slijedi uspon na brdašce Čučkovicu te spust do mjesta Budak i ceste D-27. Dolaskom na D-27 idemo lijevo do crkvice sv. Kate iz starohrvatskog doba te skrećemo lijevo u polje. Prateći oznake prolazimo preko polja, livada i dolazimo u krš gdje nastavljamo vožnju oko 1,5 km i vraćamo se natrag u polje. Izlaskom iz krša pruža se pogled na mjesta Budak i Stankovce kao i na obrađena polja, pogled nam odmah zastaje na zvonik crkve Velike Gospe koji su izgradili težaci ovog kraja od kamena s obližnjeg brda Vinac. Potom se spuštamo prema mjestu i pratimo lokalne staze koje prelaze preko starih mostića i dolazimo do stankovačkog krša gdje u jednom laganom luku pravimo polukrug, stižemo na livade koje u zimskom periodu postaju "more" i izlazimo na mjesto odakle smo krenuli.
Mapa
Pomoću padajućeg izbornika, gore-desno na mapi, možete odabrati jednu od 6 vrsta karata za prikaz podloge. Također možete uključiti i oznake mjesta. Pritiskom tipke miša na krajnju ikonicu gore-desno, možete raditi sa kartom preko cijele površine. Ispod karte je profil terena, te link za preuzimanje datoteke.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Youtube Video za ovu stazu nije pridružen !!!
GPX download ove staze
Preuzmite StankovciMTBMaraton2014Rekreativci.gpx

Naše fotogalerije do sada
Pogledajte naše fotogalerije do sada

Naš Youtube kanal
Pogledajte naš Youtube kanal

Naša Facebook stranica
Pogledajte našu Facebook stranicu

Dropbox mapa staza za Download
Zapisi staza u digitalnome obliku za Offline rad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nije dozvoljena bilo kakva distribucija, kopiranje, izdavanje ili komercijalna uporaba sadržaja, niti je dozvoljeno postavljanje i redistribucija ovih GPS ruta na drugim web stranicama ili drugim oblicima elektroničke i tiskane distribucije materijala bez prethodne suglasnosti udruge Dinarske staze.