Kozjak: Uspon na sv.Juru

Sv. Jure (Kozjak)

Specifikacija staze (ID=0016):

Staza
Smjer kretanja:Split - Sv.Jure(Kozjak) - Split
Opis staze:Uspon na Sv. Juru koji je najveći vrh planine Kozjak je jedan od splitskih klasika. Staza je omiljena kod malo naprednijih biciklista kojima vožnja po Marjanu nije dovoljan trening već im treba malo više. Tako je ova biciklistička staza sa svojih skoro 800m uspona idealna za malo teži trening tijekom radnih dana. Staza tehnički nije zahtjevna i većim djelom se vozi po asfaltnoj podlozi. Makadam je samo zadnjih par kilometara kad siđemo sa ceste koja vodi u smjeru Blaca. Jedna od zanimljivosti ove staze je da se jednim dijelom vozi po trasi stare uskotračne željeznice "Sinjske rere" koja je do šezdesetih godina prošlog stoljeća povezivala Split i Sinj. Tako se u jednom trenutku i prelazi preko starog željeznog mosta koji je prolazila pruga. Na vrhu se nalazi i panoramski teleskop, te vrha se pruža izvanredan pogled na Split i okolicu, a po lijepom vremenu se vide i najdalji otoci.  
Mapa
Pomoću padajućeg izbornika, gore-desno na mapi, možete odabrati jednu od 6 vrsta karata za prikaz podloge. Također možete uključiti i oznake mjesta. Pritiskom tipke miša na krajnju ikonicu gore-desno, možete raditi sa kartom preko cijele površine. Ispod karte je profil terena, te link za preuzimanje datoteke.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Youtube Video za ovu stazu nije pridružen !!!
GPX download ove staze
Preuzmite kozjak_split_svjure.gpx

Naše fotogalerije do sada
Pogledajte naše fotogalerije do sada

Naš Youtube kanal
Pogledajte naš Youtube kanal

Naša Facebook stranica
Pogledajte našu Facebook stranicu

Dropbox mapa staza za Download
Zapisi staza u digitalnome obliku za Offline rad

2 Komentara na Kozjak: Uspon na sv.Juru

  1. Uspon 01.11.2014 says:

    Danas odradili prvi put uspon na Sv.Juru. Staza je stvarno za one željne malo jačeg treninga ali kad se jednom “preživi” zadnji dio staze tj. uspon i konačno stigne na vrh sve se zaboravi jer pogled koji se pruža vrijedi svake kapi prolivenog znoja.

    • Dinarides Trails says:

      Da. Ovaj uspon spada u kategoriju Hard-Work. Staza nije duga, ali je dosta okomita i dobra je za treninge uspona. Pogled na Split je definitivna nagrada. BikeON !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nije dozvoljena bilo kakva distribucija, kopiranje, izdavanje ili komercijalna uporaba sadržaja, niti je dozvoljeno postavljanje i redistribucija ovih GPS ruta na drugim web stranicama ili drugim oblicima elektroničke i tiskane distribucije materijala bez prethodne suglasnosti udruge Dinarske staze.