Vjetrenjače Orlice: Blizna – Orlice (Primoštensko zaleđe)

BeFunky_Orlice.jpg

Specifikacija staze (ID=0019):

Staza
Smjer kretanja:Blizna Donja-Žižci-Vinovac-Kruševo-Vinovac-Vrsno-Orlice-Blizna Gornja-Lokve Bliznice-Blizna Donja
Opis staze:Start ove biciklističke staze je ispred Konobe Kumpar u Blizni Donjoj gdje ima i adekvatan parking za vozila te okrjepa poslije vožnje. Od Konobe cestom do ambulante. Kraj ambulante na makadam prema jugozapadu. Spustiti se prema groblju i crkvici sv.Mihovila ispred koje se pruža prekrasan pogled na Primoštensko zaleđe. Nakon toga lijevo prema zaseoku Žižci. Od zaseoka pratiti strmiji makadam prema jugozapadu i zaseoku Vajići. Ovaj dio je strm. Spustiti se do zaseoka i negdje po sredini desno uzbrdo na makadam što vodi u vinograde. Pratiti put te na svim mrižanjima ići lijevo i spuštati se do sela Vinovac. Između kuća na polje iza sela, te asfaltnim putem ulijevo prema glavnoj cesti  izaći na glavnu cestu te desno prema Kruševu. Prije Kruševa desno na asfaltni put koji se pretvara u makadam i ide prema sjeverozapadu. Makadamom desno do raskrižja za Orlice i vraćati se makadamom na kraj sela Vrsno. Na samome kraju selu, oštro lijevo uz makadam do vrha i prijevoja na brdu. Tu ulijevo i spustiti se u Vrsničke maslinike. Kroz maslinike betoniranim putem udesno do makadama koji vodi u selo Vrsno. Na mjestima je makadam zbog strmosti betoniran. Prije sela lijevo na široki makadam kojim uzbrdo sve do vjetrenjača. S njih se pruža prekrasan pogled na zaljev Grebaštica, Šibenski arhipelag i more. Povratak istim putem do maslinika. Tu naprijed uzbrdo prema makadamu što vodi kroz maslinike sela Blizna Gornja i putem sve do asfaltne ceste. Na cesti desno prema Blizni Donjoj i u zaseoku Šaše lijevo na stari makadamski put. Tim putem sve do naplavne lokve. Od nje kratko cestom do lokvi Bliznice. Nazad na uski put koji se kasnije pretvara u double-track prema brdu i vinogradima. Kroz vinograde lagano ulijevo do ceste koja vodi u Bliznu Donju. Desno na cestu i završno do konobe Kumpar.
Mapa
Pomoću padajućeg izbornika, gore-desno na mapi, možete odabrati jednu od 6 vrsta karata za prikaz podloge. Također možete uključiti i oznake mjesta. Pritiskom tipke miša na krajnju ikonicu gore-desno, možete raditi sa kartom preko cijele površine. Ispod karte je profil terena, te link za preuzimanje datoteke.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Youtube Video za ovu stazu nije pridružen !!!
GPX download ove staze
Preuzmite Orlice-Blizna.gpx

Naše fotogalerije do sada
Pogledajte naše fotogalerije do sada

Naš Youtube kanal
Pogledajte naš Youtube kanal

Naša Facebook stranica
Pogledajte našu Facebook stranicu

Dropbox mapa staza za Download
Zapisi staza u digitalnome obliku za Offline rad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nije dozvoljena bilo kakva distribucija, kopiranje, izdavanje ili komercijalna uporaba sadržaja, niti je dozvoljeno postavljanje i redistribucija ovih GPS ruta na drugim web stranicama ili drugim oblicima elektroničke i tiskane distribucije materijala bez prethodne suglasnosti udruge Dinarske staze.