Primošten: Dalmatinka XCM

 

Specifikacija staze (ID=0136):

Staza
Smjer kretanja:Primošten Osnovna Škola - Supljak Šarićevi - Vadalj - Sirkovina - Oglavci - Supljak Šarićevi - Primošten Osnovna Škola
Opis staze:Start staze je ispred OŠ «Primošten» (u neposrednoj blizini vatrogasnog doma). Vozi se asfaltnom cestom u smjeru naselja Supljak, nakon 300 m se skreće desno na makadamski put. Na 4-tom kilometru prelazimo lokalnu cestu. Nakon još 400 metara asfalta i širokog makadama prelazimo na 300 metara dugi single track iz kojeg prelazimo na makadamsku cestu. Na 7-om kilometru ponovno ulazimo na single track u dužini od 500 m. Slijedi malo širokog makadama pa na 8-om kilometru ulazimo u single track „spust na Oglavke“ u dužini od 600 m na kojem je potreban pojačan oprez . Nakon toga pa sve do 20-og kilometra staze vozi se širokim makadamom sa kombinacijama uspona i spustova. Slijedi povratak u već vožen dio staze sa single trackom u dužini 300 metara i prelaskom prometnice. Na 23-em kilometru prelazimo na stazu „BK Primošten single track“ u dužini od 1,2 kilometra. I na ovom dijelu staze molimo za pojačan oprez pogotovo u prvom djelu spusta i pogotovo u slučaju mokre staze. Nakon toga prelazimo na asfalt kojim dolazimo do kraja staze.
Mapa
Pomoću padajućeg izbornika, gore-desno na mapi, možete odabrati jednu od 6 vrsta karata za prikaz podloge. Također možete uključiti i oznake mjesta. Pritiskom tipke miša na krajnju ikonicu gore-desno, možete raditi sa kartom preko cijele površine. Ispod karte je profil terena, te link za preuzimanje datoteke.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Youtube Video za ovu stazu nije pridružen !!!
GPX download ove staze
Preuzmite PrimostenXCMDalmatinka.gpx

Naše fotogalerije do sada
Pogledajte naše fotogalerije do sada

Naš Youtube kanal
Pogledajte naš Youtube kanal

Naša Facebook stranica
Pogledajte našu Facebook stranicu

Dropbox mapa staza za Download
Zapisi staza u digitalnome obliku za Offline rad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nije dozvoljena bilo kakva distribucija, kopiranje, izdavanje ili komercijalna uporaba sadržaja, niti je dozvoljeno postavljanje i redistribucija ovih GPS ruta na drugim web stranicama ili drugim oblicima elektroničke i tiskane distribucije materijala bez prethodne suglasnosti udruge Dinarske staze.