Vitorog – Vrh

Total distance: 64.03 km
Max elevation: 1881 m
Min elevation: 1111 m
Total climbing: 1292 m
Total descent: -1291 m
Total Time: 00:57:57
Download

Specifikacija staze (ID=0137):

Staza
Smjer kretanja:Mlinište - Čardak -Pribelja - Vrh Vitoroga - Pribelja - Čardak- Mlinište
Opis staze:Staza kreće sa prevoja Mlinište gdje se mogu ostaviti vozila izpred ugostiteljskog objekta. Na samim Mliništima se može naručiti piće i hrana, te obići stari vlak koji je ostao parkiran otkako je ukinuta uskotračna pruga. Put koji sa Mliništa vodi do vrha Vitoroga je dobrim dijelom ostatak nekadašnje uskotračne pruge kojom su Austrougari izvlačili šumu sa Vitoroga. Uspon je blag do pred sami vrh gdje je i podloga lošija pa se bicikl mora gurati. Preporuka je da se ponese dovoljno vode jer uz put nema izvora pitke vode. Na nekim mjestima je put oštećen šumskim traktorima i izvlačenjem balvana, ali je to zanemarivo. Pogled sa vrha Vitoroga je impresivan. Kako najčeće puše jak vjetar, privremeno  sklonište se može naći u nekom od objekata ili tunela nekadašnjih vojnih objekata koji više nisu u upotrebi.
Mapa
Pomoću padajućeg izbornika, gore-desno na mapi, možete odabrati jednu od 6 vrsta karata za prikaz podloge. Također možete uključiti i oznake mjesta. Pritiskom tipke miša na krajnju ikonicu gore-desno, možete raditi sa kartom preko cijele površine. Ispod karte je profil terena, te link za preuzimanje datoteke.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Youtube Video:
GPX download ove staze
Preuzmite Vitorog.gpx

Naše fotogalerije do sada
Pogledajte naše fotogalerije do sada

Naš Youtube kanal
Pogledajte naš Youtube kanal

Naša Facebook stranica
Pogledajte našu Facebook stranicu

Dropbox mapa staza za Download
Zapisi staza u digitalnome obliku za Offline rad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nije dozvoljena bilo kakva distribucija, kopiranje, izdavanje ili komercijalna uporaba sadržaja, niti je dozvoljeno postavljanje i redistribucija ovih GPS ruta na drugim web stranicama ili drugim oblicima elektroničke i tiskane distribucije materijala bez prethodne suglasnosti udruge Dinarske staze.