Perun: Žrnovnica – Tugare – Perun – Podstrana

Specifikacija staze (ID=0008):

Staza
Smjer kretanja:Žrnovnica-Srinjine-Tugare-Perun-Podstrana-Žrnovnica
Opis staze:Start je u centru mjesta Žrnovnica ili se pak možete parkirati ispred restorana Rus. Voziti  put istoka asfaltnom cestom za mjesto Srinjine. Kroz Srinjine i nastaviti cestom do mjesta Tugare. U Tugarama skrenuti na malome mjesnome trgu desno za mjesno groblje i crkvu. Tu počinje brdski biciklizam, te treba od crkve makadamom lijevo prema zaseoku Truše. Tu se prelazi na single-track stazu koja vodi na hrbat Peruna i crkvice Gospe od sniga. Sa hrbata planinarskom stazom prema jugu te na put zapada prema gornjim selima ispod Perunskih stijena. Kombinirano makadamskim i asfaltnim putevima do mjesta Gornja Podstrana. Tu ima i pitke vode. Dalje zapadno na makadamski put koji se spušta u bivši kamenolom. Tu je spust sa velikim nagibom te treba pripaziti. Iz kamenoloma se spustiti na cestu što vodi za Žrnovnicu te proći ispod mosta za naselje Korešnica (proći sa lijeve strane). Pratiti makadamski put uz rijeku Žrnovnicu istočno prema Žrnovnici. Put će se pri kraju pretvoriti u single-track. Završno izaći na parking ispred restorana Rus gdje se možete i okrijepiti.
Mapa
Pomoću padajućeg izbornika, gore-desno na mapi, možete odabrati jednu od 6 vrsta karata za prikaz podloge. Također možete uključiti i oznake mjesta. Pritiskom tipke miša na krajnju ikonicu gore-desno, možete raditi sa kartom preko cijele površine. Ispod karte je profil terena, te link za preuzimanje datoteke.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Youtube Video za ovu stazu nije pridružen !!!
GPX download ove staze
Preuzmite Perun_Zrnovnica_Tugare_Podstrana.gpx

Naše fotogalerije do sada
Pogledajte naše fotogalerije do sada

Naš Youtube kanal
Pogledajte naš Youtube kanal

Naša Facebook stranica
Pogledajte našu Facebook stranicu

Dropbox mapa staza za Download
Zapisi staza u digitalnome obliku za Offline rad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nije dozvoljena bilo kakva distribucija, kopiranje, izdavanje ili komercijalna uporaba sadržaja, niti je dozvoljeno postavljanje i redistribucija ovih GPS ruta na drugim web stranicama ili drugim oblicima elektroničke i tiskane distribucije materijala bez prethodne suglasnosti udruge Dinarske staze.